0 like 0 dislike
215 views
in SATechHelp.co.za by
My sinotec s7200 after i reset it just ask me to re commend i didn't do it after 3days i pût on charge battery just 1% i'm using original charger so now the phone is off only when you put on charge is only display showing you battery 1% but phone itn't going on.what can i do please

1 Answer

0 like 0 dislike
by Genius (52,661,060 points)

Hello
 

  1. Check your charging cable and USB adapter for signs of damage,* like breakage or bent prongs. Don't use damaged accessories.
  2. Use a wall power outlet and check for firm connections between your charging cable, USB wall adapter, and wall outlet, or try a different outlet. 
  3. Remove any debris from the charging port on the bottom of your device, then firmly plug your charging cable into your device. If the charging port is damaged, your device probably needs service.
  4. Let your device charge for a half hour (If your device is unresponsive afterward the service is required) The battery is completely drained' you may need to remove and charge the battery separately(if your tab is out of warranty or take it to the retailer if still under warranty).

Related questions

0 like 0 dislike
0 answers 111 views
0 like 0 dislike
1 answer 236 views
0 like 0 dislike
1 answer 297 views
0 like 0 dislike
1 answer 240 views

12,608 questions

11,690 answers

4,602 comments

8,693 users

SA Tech Help Q2A, where you can ask any question and receive answers from other members of the community'. SA Tech Help Q&A was created to be a free resource linking people with tech questions to experts who could provide answers. Since our launch in 2014, we have grown from a simple Q&A web site to providing additional help such as loans,roms, pricing information and more. All is completely free of charge.
...