Welcome SA Tech Help.

1 Answer

by (Genius) (10.4m points)
edited by
0 votes
Hey Sarah, either you have corrupt cache or your loud stereo speaker has failed (it serves for both the functions you report to be now impared). See the Best Answer here http://www.satechhelp.co.za/4453/Sound-Vodafone-Smart-3g-Tab-5months-Bought for steps you are to follow.
0
by (Genius) (21.7m points)
moved by
Hi' look top right of you tab screen if there is headphone/earphone icon.
If the icon is there then it is hardware related issues' try this
Solution 1. Insert and remove your earphones several times or until the icon disappear.
Solution 2. Insert your earphones, restart/reboot your tablet by pressing the reset button in the pin hole and then remove the earphones when the screen goes black.
Solution 3. Hard reset your tablet to factory default.
This can coursed by any liquid related went inside the earphone port.

Related questions

SA Tech Help Q2A, where you can ask any question and receive answers from other members of the community'. SA Tech Help Q&A was created to be a free resource linking people with tech questions to experts who could provide answers. Since our launch in 2014, we have grown from a simple Q&A web site to providing additional help such as loans,roms, pricing information and more. All is completely free of charge. ... Do also NOTE that this website is a third party not directly affiliated with any company for which we offer support. If you not satisfied with the provided answer to your question' please use the reply/comment button below the answer section to request further assistance' You might want to add more info to support your question if necessary.
add
...